Type: Terapeut

Kategori: Tvang

Kort beskrivelse: M har tvangstanker og tvangshandlinger. M startede med at vasker hænder, da han var syv år, så hænderne blev ru. M er nu 31 og tvangshandlingerne stærkt forværret, hvilket nærmest har indvalideret ham.

Resultat: 18/3 16
M har et stærkt ritual, han vil over til Fakta og sige noget sludder, han skal ikke købe noget, det er bare et ritual. M har lige købt cigaretter og har derfor ikke lyst til at gå igen. Han er frustreret.
Selvom M ikke på nuværende tidspunkt tror på tft, beder han mig om at give ham det. Jeg starter med OP og derefter traumesekvensen. Han har svært ved at være i følelsen, så jeg bruger eft og ni punkt også. Så kan jeg se at han endelig rammer følelsen og er i den. Sud starter på ti, og efter ca. Ti min. Er den på kun to. Jeg spørger hvordan han har det. Han siger han er ked af det og virker lidt panikslagen over det. Jeg tapper igen for det at være ked af det.og siger bliv i følelsen og laver eft med bekræftelsen. Selvom jeg er ked af det osv. Efter fem min. er også denne følelse væk og sud er nu helt i nul.
Ritualet med at gå i Fakta forsvandt som dug for solen. Han fortalte mig han havde gåsehud og rystede lidt indvendigt. Han virkede euforisk. Han snakkede om oplevelsen i et væk to timer i træk.
Nu tror jeg på tft, sagde han. Mor! Sagde han, du bliver en dygtig tft terapeut, og så gav han mig et stort knus.
Der er nu gået ekstra 17 dage, hvor M og jeg har arbejdet med tft/eft og vi fjerner det ene ritual efter det andet. Eksempelvis havde M et stærkt ritual, hvor han skulle tørre sig jævnligt, også selvom han ikke havde været på toilettet.Han rejste sig konstant op og gjorde både ham selv og andre stressede. Sud var på 10 da han skulle tørre sig igen. En enkelt omgang tft/eft og det var væk, sud var på nul fantastisk.
M kunne heller ikke bade normalt, han kunne ikke udstå at få shampoen ned af ryggen, så det var besværligt når han havde vasket håret, så måtte han stå på en måde, så shampoen ikke ramte ryggen. Det var til stor irritation og sud lå på ti. En omgang med traumesekvensen tft/eft nipunkt og gulv til loft og tiern faldt til nul. Nu bader han normalt..
Den måde M snakker på nu, viser også at hans tankevirksomhed er mere nuanceret.
Han vender og drejer de tanker, som før var tvangstanker, som han bare måtte udføre ved handling.
Vi har lavet en masse tft/eft og M er en forandret ung mand. Dette er noget af den forandring der er sket med M.

. Reflekterer mere over eget liv
. Skille tanker fra tvangstanker
. Prøver nyt
. Konverserer mere med familien
. Joker med andre mennesker
. Er meget mere imødekommende overfor andre
. Tror nu på en fremtid samt

M har lige tilmeldt sig spansk på aftenskole. M har studeret spansk hjemme og kan en del. For et halvt år siden ville intet have fået ham til dette, hjemme var bedst!
Nu kan han ikke komme hurtigt nok afsted, han er parat til at lære sammen med andre.

 
Category

2021 © Copyright | Mygind Institute ApS | Skovbrynet 1, Tornby 9850 Hirtshals | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396