Type: Terapeut

Kategori: Fobier

Kort beskrivelse: Fobier

Beskrivelse af problem: En kvinde kommer til mig fordi hun lider af klaustrofobi - især på rejser er dette et stort problem for hende. KLienten står netop over for en større rejse om ca. en måned da behandlingsforløbet starter.

Behandling: Ved den første behandling starter vi med at "måle" den mest ubehagelige situation vedr. rejsen på en skala 1-10. Hun forestiller sig at hun sidder bagerst i flyet, som er landet og nu rejser alle omkring hende sig op. Hun får åndenød og hendes SEU er på 8-9. Mens jeg banker traume sekvensen (vekslende med gamut øvelser) falder ubehaget til 1-2. Vi fortsætter på samme måde, hvor hun forestiller sig at hun står i flyets mellem gang og venter på at komme ud. Tilsidst får hun en erindring om en konkret situation i en elevator, som også går fra 9 til 1 SEU.
Ved den anden session har hun svært ved at få kontakt med ubehaget - men er dog stadig urolig ved situationer, hvor hun ikke kan forudse den klaustrofobiske følelse. Vi arbejder med erindringer fra forskellige situationer, hvor hun følte at hun ikke havde kontrol over situationen. Ved den tredie session - som er få dage før hendes rejse - er der ikke megen nervøsitet, men vi går hele flyrejsen igennem og tjekker om der er ubehag. Hvis der er ubehag falder det hurtigt til 1-2 mens jeg banker. Da hun tager afsted har hun ingen uro over rejsen - hverken flyrejsen eller andre situationer, som måtte opstå, hvor hun er "lukket inde".

Resultat: Efter endt rejse ringer klienten til mig. Rejsen er gået helt fint - hun har ikke oplevet hverken uro, hjertebanken eller åndenød.

 
Category

2021 © Copyright | Mygind Institute ApS | Skovbrynet 1, Tornby 9850 Hirtshals | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396