Type: Terapeut

Kategori: Angst

Kort beskrivelse: Træt af Covid-rstriktioner og bange for autoriteter

Behandling: Klienten henvendte sig med angst som følger af det seneste år med Covid-restriktioner. Det viste sig dog hurtigt, at det ikke havde noget som helst med Covid at gøre, men mere frygten for, hvad andre folk tænkte, hvis man nu ikke lige fulgte de udstikkede restriktioner. Klienten kunne i flere uger panikke over at de til en familiefødselsdag var samlet 11 personer (selvom det kun var 2 husholdninger på henholdsvis 5 og 6 personer). Hvad ville naboerne ikke tænke? Ville nogen kontakte politiet? Eller hvis hun skulle være alene med sin yngste søn, kunne hun jo ikke tage ud at handle, for man skal jo helst handle alene. Begrænsninger, begrænsninger, begrænsninger. Det eneste, hun nærmest ikke var bange for, var at få Covid.
Vi arbejdede med den begrænsende autoritetstrohed (er det overhovedet et ord?), og frygten for hvad der sker, hvis man ikke blindt følger efter. Der blev arbejdet med forholdet til en kontrollerende mor og en fraværende far. Tanken om ikke at høre efter, hvad mor (og efterfølgende autoriteter) sagde, gav klienten en SUD på 8.

Resultat: Klienten havde købt et klippekort til 5 sessioner, men allerede efter første session var SUD i forhold til restriktioner på 0, og allerede dagen efter havde hun med ro og glæde været ude at shoppe, så de efterfølgende sessioner blev brugt på alt muligt andet spændende.

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396