Type: Klient

Kategori: Andet

Kort beskrivelse: Andet - angst og udbrændthed

Beskrivelse af problem: efer flere års samtale-terapi hos en psykolog følte jeg, at jeg var nået til et punkt, hvor samtale ikke længere virkede. jeg havde fået talt og talt og jeg havde en følelse af, at jeg havde en afklaring med mig selv, min fortid og mine omgivelser mentalt, men jeg oplevede ofte, at jeg led af angst og havde meget ubehag og følte, at jeg for at komme videre i mit liv, manglede \

Behandling: Jeg fik kontakt til Tankefeltterapeut Gitte mainz på et tidspunkt, hvor jeg var på barsel med mit andet barn. Jeg havde været sygemelst med stress op til min barsel startede. Min mand er sømand og når han er tog afsted, kom min mor og "passede " mig og mine børn, idet jeg ikke havde overskud til at være alne med dem. der var 4 måneder til bage af min barsel og jeg havde meddelt mit arbejde, at jeg ikke kom tilbage, men istedet skulle langtidssygemeldes.
Mit ønske og mål med behandlingen var, at jeg først og fremmest skulle være selvstændig og igen kunne passe mine børn selv uden hjælp fra min mor. Jeg ville efter en langtidssygemelding starte stille og roligt op på arbejdsmarkedet igen. Jeg ville gerne af med de negative tanker og være glad og leve uden irrationel frygt og uden at tænke over om jeg er glad oh om det er okay at være det.

Hvis jeg var alene med mine børn uden hjælp, følte jeg, at jeg ikke havde ressourcer nok til en hel dag. jeg lavede ikke andet end at passe mit barn på ca. et halvt år. Jeg gjorde kun de nødvendige ting såsom, at handle, lave mad, vaske tøj og gøre rent. Når jeg skulle hente den store pige på tre år i børnehave, var jeg allerede træt og udkørt, at jeg gruede for om hun var træt og tvær efter en lang dag i børnehave og der ikke skulle det mindste til, førend jeg råbte og skreg af hende uden hun havde gjort andet end bare at være tre år gammel. For at komme igennem resten af dagen drak jeg kaffe, og cola og røg cigaretter.Når det blev aften og børnene sov og jeg selv skulle til ro kom angsten. Jeg var f.eks. bange for at fejle noget uhelbredeligt, jeg prøvede at undgå mine tanker ved at se fjernsyn til jeg dejsede om af træthed. Sådan kunne jeg leve i tre dage, så fik jeg alvorlige angstanfald hvor jeg enten tudede, frøs og rystede over hele kroppen eller fik nogle høje " knald " som en kortslutning i hovedet, når jeg var ved at falde i søvn. Angsten var meget irrationel idet, jeg var bange for alt der var " oppe i tiden. " Jeg kunne være bange for alt fra uhelbredeligesygedomme, til at kidnappet mine børn eller hvad jeg hørte om i nyhederne og andet. jeg afskærmede mig selv og min færden, f.eks. kørte jeg ikke længere i tog af frygt for terror og jeg talte ikke længere i telefon med mine veninder fordi jeg følte, at jeg ikke ville bruge mine ressourcer på dem og deres problemer, men på mine børn og mig selv.

Jeg havde et lavt selvværd, duede ikke som mor, kunne ikke være alene, kunne ikke arbejde og var træt hele tiden. Jeg var / er 35 år gammel og så med glæde frem til, at jeg kunne langtidsygemeldes for så kunne jeg sove, når begge børnene kom i daginstitution.

Oplevelse af behandlingen:
Tankefeltterapien har været lige præcis det redskab som jeg havde brug for. Allerede efter første behandling kunne jeg mærk, at jeh havde fået " noget 2 til at komme af med " det " jeg ikke kunne definere. Jeg oplevede, at jeg løst en masse knuder og kom længere til bage i min barndom og fik følt og talt om ubehag som jeg egentlig ikke vidste spillede så stor en rolle i mit li, som det nu står lysende klart, at det har gjort. jeg kunne mærk, alt det som jeg havde fået bearbejdet mentalt og talt om hos psykologe, nu også kom ud af kroppen og der kom en kontakt mellem min krop og hoved, så jeg fik en følelse af, at jeg var ved at hele som menneske.
Gitte fortalte mig om Tankefeltterapien, så jeg med desamme fik tilid til hende og behandlingenog gav mig troen på, at jeg ville få det bedre. Hun var rigtig god til at læse mig og afdramatisrede hurtigt mit syn på livet. Efter en kort snak om mig og min barndom, sagde hun f.eks. at det lød som om, at jeg gennem min opvækst havde lært, at livet var farligt og nu skulle jeg bare lære, at livet ikke er farligt, men at det er dejligt at leve. Det var nogle ganske få men meget befriende ord som jeg kunne bruge til at se mønstret i den måde jeg havde levet livet på.
En af de ting der var rigtig godt ved behandlingen og Gitte som behandler var, at jeg ved alle vores møder, havde en følelse af, at uanset om jeg stortudede fordi jeg ikke syntes jeg var god nok som mor og ikke fortjente mine børn eller skraldgrinte ( for det gjorde vi også en del), så var det hele tiden okay at sige lige præcist havd jeg følte her oh n. Jeg følte, at jeg blev mødt med en oprigtig omsorg og imødekommenhed samt forståelse og ikke mindst en vished om, at behandlingen ville kunne hjælpe mig.
F.eks. en dag stod jeg med to meget mor-krævende børn lige i ulvetimen oh havde angstanfald, Gitte ringede tilfældigvis midt i det hele og viste også her, at hun kunne hjælpe. Hun var resolut og rolig og guidede mig sikkert igennem en bankesession, så jeg faldt til ro og kunne fortsætte resten af dagen uden angst og ubehag.

Gitte brugte gerne sig selv som eksempel, når hun skulle forklare noget eller give give udtryk for, at hun vidte hvad jeg menet, hvilket jeg syntes var både rart og betryggende.
Under bankesessionerne var Gitte rigtig god til at hjælpe mig ind i ubehaget og få mig til at blive der til det var væk. Når ubehaget var nede og hun sagde noget som jeg skulle gentage, var hun fantastisk dygtig til at finde de helt rigtige ord, som jeg kunne identificere mig med.

Jeg alt ialt haft en meget positiv oplevelse med tankefeltterapien, jeg har grint og grædt, råbt og skreget at jeg var uduelig og ikke værd at elske og meget mer. Jeg er blevet banket godt og grundigt igennem og sidder nu her med en følelse af at være lettet, elsket og parat til at modtage livets glæder.

Gitte var meget visuel i sine forklaringer, hvilket passer mig rigtig godt og hvis jeg skal beskrive min oplevelse visuelt ville det være et billede af, at jeg er i et varmt og trygt rum, hvor jeg sidder på gulvet i havfrue-stilling med hovedet på skødet af en moder og bliver aet og strøget over håret mens jeg fortæller, og bliver lyttet til og forstået.

Slutteligt vil jeg fortælle vil jeg fortælle, at min barsel er slut og jeg er startet på arbejde igen. Jeg har aftalt med min mor, at til vinter, når min mand skal på en tre-måneders seljlads, kommer hun én gang om ugen ellers hjælper hun kun til når børnene er syge.

Jeg havde 9 sessioner á 1½ time hos Gitte over en ca. 3 måneders periode.

Med venlig hilsen

N

Resultat: N/A

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396