Type: Terapeut

Kategori: Depression

Kort beskrivelse: Depression

Beskrivelse af problem: Dame, 48 år. Kom med følgende symptomer: Har tendens til depression, mangler mad lyst og taber sig pt. og vejer alt for lidt, kan ikke give udtryk for vrede. Har gennem ½ år gået til samtale hos en psykolog.

Behandling: Under behandlingen kom det frem at hun var kommet på børnehjem, som helt lille, og at hun ikke havde fået trøst, når hun var bange og ked af det. Tvært imod fik hun skæld ud, når hun tuede og viste følelser - så var hun ikke en god pige.

Hun beskrev, hvordan hun ligesom gemte sig inden i sig selv, når hun blev ked af det og følte sig alene. Hun gemte sig ofte for personalet på børnehjemmet, fordi hun så gerne ville findes (af hendes mor).

Som lille på børnehjemmet ville hun ikke rigtig spise, hun kunne lige som ikke rigtig få noget ned. Hun begyndte at beskrive kvælnings fornemmelser, ligesom når noget stoppes ind i ens mund og fornemmelsen af at blive holdt fast. Så man har muligvis prøvet at tvangs fodre hende, men det blev dog aldrig helt klart.

Men grunden til at der den gang og i dag ikke rigtig var plads til mad, var tilsyneladende fordi den lille pige stadig gemte sig inde i kroppen. Efter lidt tid turde den lille pige at komme ud.

Da den lille pige ikke længere gemte sig i maven, var der nu plads til mad. Og hun begyndte nu at tale om hvor sulten hun egentlig var, og hvor vigtig det var at hun fik noget ordentlig mad.

Efter behandlingen var hun glad og lidt overvældet og kunne nu pludselig se, hvorfor hun i så mange år havde haft det, som hun havde. Men hun må altså af sted og købe noget mad for hun var sulten.

2. behandling. Havde bedre kunne spise de første dage, men nu tilbage til det samme som før. Havde været ked af det og angst siden sidste behandling.Sidste behandling havde udløst mange nye tanker, og hun havde ikke kunnet overskue at ”banke sig selv”. Så kæresten var med denne gang for at lærer at banke så hun kunne hjælpe, hvis der skulle komme stærke følelser op mellem behandlingeren.

Hun følte at hendes mave var et stort sort, koldt hul. Det viste sig at handle om at hun som baby havde følt sig ensom og forladt på børnehjemmet. Desuden havde hendes plejemor, da hun var omkring 12 år sagt, at hun ville forlade hende, hvis hun ikke opførte sig ordentligt og lod være med at lave spillopper. Vi fik igen lokket den lille pige ud i lyset, så der igen var plads til mad i maven.

3. behandling. Har haft det godt siden sidst, men humøret svinger stadigt. Men har haft svært ved at tage sig sammen til gå i seng, da hun er bange for at få for mange tanker. Under denne behandling kom der en del vred op og det kom til at handle om at hun havde problemer med at sige fra..

4. behandling. Har været syg, og er nervøs for at skulle starte på arbejde igen. Er bange for hvad kolleger siger, er bange for at føle sig overvåget af lederen. Havde en dårlig erfaring fra en tidligere arbejdsplads. Var bange for at blive afvist, grinet af, føler sig usikker på om hun gør sit job godt nok, lavt selv værd.
5.behandling. Spiser bedre og mere og er begyndt at føle sult og glæde ved at spise. Var meget ked af det ved ankomst til behandling. Samme tema som sidst.

6. behandling. Har det svært med at skulle på arbejde om mandagen. Det vist sig at det overhoedet ikke handlede om ikke at ville på arbejde, men fra barnsben af havde hun lært at man skulle lave sine pligter før man kunne ha’ det sjovt. Problemet var at kun hyggede sig med kæresten og vennerne i week-enden og så ikke nåede at få lavet alle pligterne.

Hun fandt ud af at hun faktisk holdt utrolig meget af sit arbejde, og at problemet overhovedt ikke handlede om hendes arbejde. Men om at hun var træt efter arbejde og derfor ikke fik lavet pligterne (male, vaske tøj, gør rent osv.), og når hun så heller ikke fik det lavet i week-enden, så var hun jo en slem pige ifølge hendes barnelærdom. Hun glæeded sig nu til at går på arbejde nogle timer efter.

Resultat: se ovenfor

 
Category

2021 © Copyright | Mygind Institute ApS | Skovbrynet 1, Tornby 9850 Hirtshals | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få en masse spændende informationer direkte i din indbakke!

Du kommer til at modtage en masse værdifuldt indhold.

Du kan godt glæde dig!

Tak for din tilmelding. Du vil løbe modtage vores nyhedsbreve. Glæd dig!