Type: Terapeut

Kategori: Spiseforstyrrelser

Kort beskrivelse: Spiseforstyrrelser

Beskrivelse af problem: Bulimi

Behandling: Kvinde 33 år kom til klinikken med problemet bulimi.

Havde haft det siden hun var ca. 16 år kastede mad op, når hun følte sig alene, eller når hun havde spist for usundt og var bange for at blive for tyk. Efter at hun havde erkendt sit problem startede hun hos psykolog. Der havde hun gået i ca. ½ år, og havde der fået nogle gode snakke, men havde stadig bulimi. Desuden var hun bange for at hun var alvorligt syg, hvis hun mærkede et symptom i kroppen.

Under første behandling kom det frem at det hele handlede om at hun var angst for at blive for tyk. Årsagen viste sig at ligge tilbage fra skoletiden, hvor en læge havde sagt at hun var for tyk, hvilket hun havde følt var meget uretfærdigt og senere havde en i familien sagt noget lignende til hende og det havde så udløst at hun var begyndt at kaste op. Efter behandlingen følte hun sig meget træt, men også lettet og overrasket over, at en umiddelbart banal bemærkning skulle kunne være årsagen til problemet.

3 uger efter - fortalte hun, at hun havde været lidt rundt på gulvet lige efter behandlingen. Men at hun havde kastet meget mindre op end normalt, og at temperamentet var løbet lidt af med hende et par gange. Men at hun var overrasket over virkningen.

Ved anden behandling fortalte hun at hun manglede energi og følte sig drænet og manglede overskud til sine børn. Under denne behandling kom der angst for canser op, da en i familien havde haft canser. Gennerelt var hun bange for at blive syg, for krig og for at miste forældrene der jo naturligt nok blev ældre og ældre. Under behandlingen nåede hun selv frem til, at det at hun ikke spiste ordentligt og ikke holdt maden i sig, var årsagen til at hun manglede energi. Og kunne indse at hvis hun ikke spiste ordentlig mad, var chancen for at blive syg langt større. Desuden kunne hun se at børnene på sigt kunne risikere at arve hendes mønster. Inden hun gik havde hun planlagt indkøb til mad de næste par dage.

Desuden kom der en følelse op omkring, at hun havde mistet lidt af sin frihed ved at få børn, og følte at hun måtte opgive en masse. (Ikke en helt ukendt fornemmelse for mange forældre). Men ved at arbejde med denne følelse, kunne hun acceptere, at hun i en periode mens børnene var små måtte prioritere sig selv lidt ned. Hun skulle jo ikke sige farvel til de ting hun holdt af at lave, men i en periode gøre dem sjældnere og hun skulle lærer at prioritere sin tid bedre.

3. behandling lå en måned senere. Hun synes selv det går rigtig godt og har kun kastet op 2 gange siden sidst. Og spiser ordentlig mad 4 ud af 7 dage. Kæresten skal nu på rejse i en uge og hun har det ok med tanken, og mener ikke det vil give hende problemer. Hun trænger til at slappe af, så vi dropper at lave TFT den dag og laver Bowtech behandling til at slappe af på i stedet for.

Efter 2 måneder bliver jeg så kontaktet af hende igen, har følt trang til at kaste op en gang, men gjorde det ikke. Hun føler sig nu helt kurreret og kommer for, at vi kan prøve at lave rygestop med TFT.

Efter en måned: Hun har ikke røget siden siden behandlingen, hendes trang til slik er også næsten forsvundet og hun har fået lyst til at træne og være fysisk aktiv, hvilket det ellers havde knebet med at finde overskud til.

Resultat: Resultatet hold ca 1 år, hun har nu fået en snert af det igen. Og vi har så givet en behandling mere for at fjerne noget som åbenbart triggede de samme mønstre

 
Category

2021 © Copyright | Mygind Institute ApS | Skovbrynet 1, Tornby 9850 Hirtshals | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få en masse spændende informationer direkte i din indbakke!

Du kommer til at modtage en masse værdifuldt indhold.

Du kan godt glæde dig!

Tak for din tilmelding. Du vil løbe modtage vores nyhedsbreve. Glæd dig!