Type: Terapeut

Kategori: Angst

Kort beskrivelse: Angst

Beskrivelse af problem: Dame 45 år, kom for at få behandlet angst for at være i store forsamlinger og angst for at køre bil i store byer.

Behandling: Hun ved ikke hvorfor hende angst er opstået, men den er tiltaget over de sidste par år. Har tidligere boet i byen og elske den, har de sidste 10 år boet uden for byen men har kunnet tage der ind uden problemer de første år. Savner lidt at kunne tage der ind. Hun mener, ikke hun har haft dårlige oplevelser i en stor forsamling eller i byen. Så hun forstår ikke selv hvor angsten kommer fra.

1. behandling
Vi prøvede i tankerne at få hende til at beskrive at hun kørte til en større by i nærheden af hvor hun bor. Og beskrive hvornår hun begyndte at føle ubehag. Til at starte med var det ubehageligt bare at sætte sig ud i bilen med tanken om at skulle køre til denne mellemstore by.

Angsten her viste sig at handle om at hun på en rejse som ung havde følt sig enormt ene og forladt i en udenlandsk storby, hvor hun ikke blev hentet, som aftalt af den familie hun skulle bo hos i et år. Og tilsyneladende var det en følelse af, at hun kunne blive væk der blev tricket, når hun nærmede sig storbyen. For da denne følelse var blevet udløst kunne hun uden problemer i tankerne kører ind i den større provinsby.

Jeg besluttede at udfordre hende og sende hende på mental køretur til Kbh. Turen på motorvej gik let, men hun tøvede da vi nærmede os Kbh. Det viste sig at handle om at hun var bange for at blive bange. Tænk nu hvis hun blev bange, når hun kørte rundt der inde i Kbh.

Da vi så havde behandlet angsten for at blive angst, kørte hun mentalt rundt inde i de små gader hvor hun havde boet en gang.

Efter behandlingen følte hun stærk trang til at prøve af om hun kunne køre til Kbh. Men hun skulle hjem og hente barn, så det kunne vi ikke prøve den dag.

2. behandling
Da hun kom næste gang havde hun været på Strøget en dag, besøgt en veninde i Kbh. og været i Tivoli med mand og børn en dag. Så ingen tvivl om at hun nu turde tage til Kbh. Jeg prøvede så at spørge om det ikke var ubehageligt med alle de mennesker, der havde været på strøget og i Tivoli. For denne del af hendes angst havde vi jo egentlig ikke rigtig arbejdet med. ”Gud, det har jeg da slet ikke tænkt på” grinede hun..

Vi chekede så lige efter om der var andre situationer, der kunne tricke hendes angst for mange mennesker, men fandt ikke rigtig noget. Men så arbejdede vi med angsten for en forestående prøve i stedet for.

Jeg har senere talt med hende og prøve var gået helt fint.

Resultat: se ovenfor

 
Category

2021 © Copyright | Mygind Institute ApS | Skovbrynet 1, Tornby 9850 Hirtshals | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få en masse spændende informationer direkte i din indbakke!

Du kommer til at modtage en masse værdifuldt indhold.

Du kan godt glæde dig!

Tak for din tilmelding. Du vil løbe modtage vores nyhedsbreve. Glæd dig!