Type: Klient

Kategori: Angst

Kort beskrivelse: Min datter på 15 år kan få mig overtalt til mange ting, og jeg har svært ved at sige nej til hende. Det skyldes, at jeg har en konstant dårlig samvittighed overfor hende. Grunden til min dårlige samvittighed er, at jeg havde slået på hendes dyne og råbt meget højt af hende i afmagt, fordi hun af jalousi slog hendes 6 mdr. gamle lillebror ofte. Hun var selv kun 1 1/2 år på det tidspunkt. Det skete kun den ene gang, men den oplevelse har plaget mig gang på gang.

Resultat: Da Berit spørger ind til problemet med min datter kan jeg øjeblikkelig mærke ubehag i kroppen, helt konkret omkring hjertet og det trækker op mod halsen. Jeg er flov over at fortælle, det der skete, men jeg har tillid til Berit og jeg har et stort ønske om at få arbejdet med min skyldfølelse. I behandlerstolen kan jeg mærke stort ubehag og samtidig en tom følelse, som om jeg ikke kan føle noget. Da Berit spørger ind til farve og form af ubehaget, mærker jeg tydeligt, at det nu stiger op i hovedet, men jeg mærker mest spænding omkring kæben. Jeg begynder også at mærke en sitren i en tand og på kinden.
Jeg mener, at følelsen var sort, men havde ingen konkret form. Berit spørger ind til, hvad er det værste der kan ske og jeg svarer, at det er, at jeg føler mig, som en dårlig mor.
Berit begynder at sige sætningen: "Selvom jeg er en dårlig mor..." og senere "Jeg er en dårlig mor..." og jeg skal gentage det, der mærker jeg en stor sorg komme op i mig. Det er næsten ikke til at bære, at jeg skal sige det højt. men Berit guider/hjælper mig igennem og siger at jeg skal trække vejret dybt og det hjælper. Jeg bliver rolig indeni, og mine tanker bliver rolige. Jeg kan stadig mærke en følelse i halsen, som når jeg bliver hæs, hvis jeg har råbt for højt.
Berit spørger mig igen, hvad er det værste, der kan ske. Det er, at jeg føler, at jeg ikke kan slå til som mor, at jeg ikke magter opgaven. Da Berit siger sætningen: "Selvom jeg ikke kan slå til..." og jeg gentager den, føler jeg en lettelse, at få det sagt højt. Det er ikke rart at indrømme overfor mig selv, men i behandlingen giver det mening og det letter at sige det højt.
Ligeledes kommer vi frem til den sidste sætning, som er "Selvom jeg har mistet kontrollen..."og jeg skal gentage den, mærker jeg endnu mere at trykket på hjertet og halsen og kæben aftager og jeg får mere ro i kroppen. Jeg har stadig nogle tilbagevendende tanker, men de bliver helt rolige efter de sidste 3 min. er gået.
Da behandlingen er ved at være færdig, har jeg allermest lyst til at omfavne min lille pige og give hende al den kærlighed jeg har for hende. Det siger jeg til Berit og jeg får lov at gøre det i mine tanker et stykke tid og det er en meget dejlig og fredfyldt følelse. Jeg går derfra med ro i kroppen og dybt ind i mit hjerte og sindet.

SUD = 0

Efter den sidste behandling hos Berit tog vi direkte på campingferie og vi havde en helt fantastisk ferie. Jeg var i ro og børnene nød deres frihed. Der var situationer, hvor jeg mærkede, jeg står mere fast overfor min datter. Det var en campinglejr sammen med 70 andre voksne og børn og bedsteforældre, og jeg formåede at blive hos mig selv. Jeg trak mig tilbage, når det blev for meget og havde ikke "dårlig samvittighed" overfor de andre. Det var en vældig rar følelse.

Jeg lavede mine øvelser:

OP hver vågen time
OP + traume NÅR jeg mærker ubehag
Kravebensvejrtrækning 5 x dagligt

og de hjælper mig virkelig godt, især hver gang jeg kan mærke, at jeg bliver en smule presset.

Ugen efter skulle min børn rejse alene ned til deres far i Italien og de skulle for første gang flyve alene. Jeg var i ro, selv da vi fik beskeden, at vi alligevel skulle tjekke håndbagagen ind og der var tryk på i lufthavnen. Men jeg lavede OP og kravebensvejrtrækning og vi kom igennem uden at jeg blev stresset. Børnene blev sendt afsted med ro på og jeg ventede selvfølgelig den resterende tid i lufthavnen, for at være sikker på, at de kom med deres fly.

Jeg er yderst tilfreds med det behandlingsforløb jeg har fået hos Berit og jeg kan varmt anbefale hende. Jeg var straks tryg ved hende, fordi hun med sin åbne, dejlige personlighed formår at møde én, der hvor man er og give én den støtte man har brug for, men hun kan også få sagt de ting, som kan være svære at høre og hun gør det på en meget respektfuld måde. Jeg har i årenes løb været hos en del behandlere, men Berit er klart en af de bedste, fordi man føler, at der handles og gøres noget konkret ved problemstillingen og ikke dvæler ved det og derved trækkes i langdrag.

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396