Type: Terapeut

Kategori: Angst

Kort beskrivelse: Angst

Beskrivelse af problem: Beskrivelse af problemet: Pia er en kvinde på 40 år. Hun har haft angst i mange år og angsten har mange ansigter. Et af problemområderne Pia og jeg har valgt at kigge på er, - at kunne tage bussen uden det bliver for angstfyldt. Pia er lige flyttet og for at komme til forældre m.m. er det nødvendigt for hende at tage bussen jævnligt.

Behandling: Beskrivelse af behandling:
Aftalt at komme ud til Pia og vi får os sat til rette ude i køkkenet. Pia skal med bussen i dag og føler angst, hun har ikke lyst til at tage af sted.
Jeg kigger roligt på Pia og fortæller hende om, hvordan jeg har tænkt mig at gøre, imens jeg tager hendes hånd i min. Sikre mig at afstand og det at holde i hånd er i orden.
Jeg beder Pia fortælle mig om ubehaget ved at skulle tage bussen og hvornår angsten begyndte, imens jeg banker RP1 og masserer RP2. Pia skal herefter forestille sig, at hun er på vej op til bussen, SUD er på 8-9. Jeg begynder at banke traumesekvens, imens hun fortæller om hendes overvejelser og gåturen op til bussen. Det at stå og vente, gå ind i bussen, beskrive hvad og hvem hun ser omkring sig, lyde, lugte m.m. SUD er stadig på 8. Herefter udføres Gamut 9 og SUD falder til 5.
Jeg fortætter med Traumesekvens imens Pia beskriver hendes ubehag/angst. Hun fortæller om symptomer ved hjerte og mave, og beskriver form, farve, kulde, varme. Ubehaget flytter og forandre sig imens jeg banker og spørger ind, SUD er på 5-6. Efter Gamut 9 er SUD på 4.
Til slut laver vi TFT Sandwich med bekræftelse ” selv om jeg føler angst og får hjertebanken elsker…..” og afslutter med GTL. SUD er på 3.

Resultat: Resultat af behandling:
Pia føler sig afslappet og rolig efter endt behandling. Hun mener godt hun kan overskue at tage bussen den dag.
Pia tager bussen den dag uden større ubehag.
Det er så min erfaring at Pia meget let ”falder” tilbage i de vante tankemønstre, så det vil være vigtigt at give en del og små hyppige behandlinger ud i fremtiden.

 
Category

2017 © Copyright | Heilesen & Mygind | Skovbrynet 1, Tornby 9850 Hirtshals | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 26468949

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få en masse spændende informationer direkte i din indbakke!

Du kommer til at modtage en masse værdifuldt indhold.

Du kan godt glæde dig!

Tak for din tilmelding. Du vil løbe modtage vores nyhedsbreve. Glæd dig!

Share This