MERIDIANLÆRE

mer

Den traditionelle kinesiske medicin er et helhedspræget sundhedssystem, som værdsætter den nøje sammenhæng mellem sjæl og krop.

Overordnet vil du på kurset lære om begreberne Yin og yang, meridianuret, de 5 elementer og den traditionelle kinesiske medicins teorier om hvordan du kan anvende det på at behandle dig selv og andre.

Kurset giver dig et effektivt redskab til at forstå og behandle fysiske og psykiske ubalancer hos dine klienter, og du får forståelse for, hvorledes symptomer forskellige steder i kroppen hænger sammen.

De 5 elementer og meridianerne

I det kinesisk sundhedsforståelse arbejder man med   meridianer, som er energibaner, som fortrinsvis er tilknyttet et bestemt organ, men påvirker alle andre ud fra, at kroppen er en helhed. I meridianerne afspejles vores sundhedstilstand. Når de er i ubalance opstår smerter og sygdomme.

Du lærer om kroppens meridianer og deres samspil, og om deres funktion, således at du kan forstå de ubalancer og årsager, som ligger til grund for dine klienters symptomer.
Kurset giver dig et effektivt redskab til at forstå og behandle fysiske og psykiske ubalancer hos dine klienter, og du får forståelse for, hvorledes symptomer forskellige steder i kroppen hænger sammen.

Psyken spiller en vigtig rolle i vores organers tilstand og omvendt. Dvs. at hvis vi igennem for lang tid er påvirket af stress, bekymringer og spekulationer, vil det have en negativ og skadelig indflydelse på vores helbred.

På kurset vil vi arbejde med trykmassage – akupressur, som let kan integreres i dit øvrige arbejde som behandler.

Du lærer akupressurmassage for en lang række symptomer: hovedpine, migræne, bihuleproblemer, nakke- og skuldersmerter, rygsmerter, tennisalbue, allergi, fordøjelsesproblemer, menstruationssmerter, hofte- og knæsmerter.


Dette er et 2 dages kursus, du kan tage det i København eller Jylland.

Dato: 16. – 17. november 2017 i København

Dato: 22. – 23. april 2017 i Tornby

Dato: 17. – 18. november 2018 i København

Underviser: Jarle Tamsen
Sted: Heilesen & Mygind, Hellerupvej 10, Baghuset 2. sal, 2900 Hellerup
Kursustider: 10-18 Forplejning: Kaffe/te, vand og frugt. Frokost skal man selv sørge for.
Pris: kr. 3.125,- inkl. moms

Kurset er et obligatorisk modul på første år af HM Psykoterapeutuddannelsen, men kan også tages separat. Hvis man deltager på det fulde forløb af HM Psykoterapeut-uddannelsen, opnås en besparelse. Kurset er endvidere momsfrit for de studerende, som går på HM Psykoterapeut-uddannelsen.

Tilmelding: Inge@mygind.dk