Type: Klient
Kategori: Fobier
Kort beskrivelse: Fobi over kyllingknogler..
Resultat: Jeg har siden så længe, jeg kan huske tilbage og helt fra barnsben, følt en dyb væmmelse ved at spise kyllingekød, der sidder fast på ben/knogler. Tanken om at skulle spise kylling med ben og knogler med fingrene har altid gjort mig fysisk dårlig. Jeg har naturligvis tvunget mig selv, når jeg har fået kyllingelår og kyllingebryst serveret hos andre, men hver gang har jeg oplevet en reel angst for at sætte tænderne i kødet, når det sad fast på knogler og ben. Selv med kniv og gaffel har det været en pinsel for mig at gøre det. I det hele taget har jeg haft afsky i forhold til at skulle skille kødet fra knoglerne. Det værste har været at sidde over for nogen, der tager et kyllingelår og med tænderne spiser kødet direkte fra benet. Generelt en SUD på 8-9.
For en måned siden var jeg til middag hos min gode ven, Gert. Og ja, der var såmænd kylling på menuen! Det var marokkansk kylling og det duftede SÅ godt i køkkenet, men jeg var på forhånd på vagt, for jeg kunne se de store kyllingestykker med ben og det hele. Det skal nævnes, at jeg elsker mad – stort set alt mad i hele verden – selv insekter som melorme og græshopper har jeg spist uden at løfte et øjenbryn.
Jeg fik italesat mit issue, da vi satte os ved bordet. Og min gode ven foreslog en øvelse relateret til Tankefeltterapi, hvor han bankede min pande (og andre steder) imens jeg skulle sige: ”Selv om jeg afskyr/hader at skulle spise det her, så accepterer jeg og elsker mig selv”. Vi gjorde det nogle gange, jeg husker ikke hvor mange, men et par gange i løbet af middagen. Og det endte faktisk med, at jeg med mine fingre tog kyllingestykker op (med ben på!) og spiste MED mine fingre. Og uden at føle afsky. Det var en meget vild oplevelse. Endnu vildere er, at jeg har gjort det flere gange siden den aften.
Uden at vide, hvad terapien ellers går ud på, ved jeg bare, at lige præcis banke-metoden har virket for mig. Og jeg har ikke længere ubehag. SUD er 0.