Type: Klient

Kategori: Højdeskræk

Kort beskrivelse: Højdeskræk

Resultat: Jeg har været til tankefelt terapi hos Jette Kaufmann i 2019 med fokus på min højdeskræk.

Det har været en rigtig positiv oplevelse at være til tankefeltterapi hos Jette. Hun var god til at for-klare mig om forløbet, og hvad jeg skulle være opmærksom på. Fokus var på min højdeskræk ud fra et eksempel jeg havde, hvor jeg var i Monorail i Legoland med min datter, der på det tidspunkt var 4 år. Jeg gik ind i oplevelsen af, hvor bange jeg var for at falde ned. Startede på 9, hvor jeg kunne mærke det i maven og i halsen samt med en blanding af sitren og kuldegysninger i armene. Jeg følte efterfølgende umiddelbart, at vi endte på et 0 på skalaen, altså at jeg kunne være i oplevelsen uden at jeg kunne mærke frygten og ubehaget.

Jeg troede jo egentlig at seancen var slut der, men Jette var god til at mærke, at jeg måske ikke havde sluppet det helt. Jeg blev derfor selv opmærksom på, at der faktisk havde sneget sig en anden følelse ind. Nemlig at jeg var bange for, at min datter skulle falde ned. Jeg så et billede for mit indre, hvor hun rejser sig op i vognen, og jeg kan mærke en trykken for min brystkasse, der snører sig sammen. Jeg føler på det tidspunkt, at ubehaget er omkring 5, da den tidligere del af seancen har taget toppen af mit ubehag, og jeg beslutter også at være mere kommunikerende med, hvad jeg ser og føler undervejs for at få det bedste ud af seancen - og for at Jette har mulig-hed for at vide, hvor jeg er henne i oplevelsen.

Jette banker videre og jeg går ind i oplevelsen igen. På et tidspunkt hvor jeg skal tage en dyb ind-ånding og puste ud, så kan jeg mærke, at jeg simpelthen puster ubehaget ud, og presset på min brystkassen forsvinder. Mine øjne er lukkede, men jeg kan mærke tårerne triller stille ned. Ikke fordi jeg er ked af det, men fordi jeg føler, at det hele letter i mig. Jeg føler mig pludselig let og glad og kan mærke, at det sitrer i min hovedbund og mine hænder. Den følelse breder sig efterfølgende til mine fødder, og jeg føler mig virkelig glad og let i kroppen. En skøn følelse og jeg føler pludselig, jeg kan klare alt i verden. Ikke kun min højdeskræk, men også alle andre udfordringer i mit liv. På det tidspunkt er jeg helt klart nede på 0 på skalaen.

Jeg havde efterfølgende en session hos Jette, hvor reaktionen på tankefeltterapien følelsesmæssig ikke var så stor som første gang. Jeg gik dog igen derfra med en skøn for-nemmelse i kroppen og en tro på at uanset hvad der sker for mig, så skal det hele nok gå godt, fordi nogen passer på mig.

I løbet af sommeren har jeg følt at min højdeskræk er blevet meget bedre. I dag kan jeg være i mange situationer, hvor jeg før var blevet bange og følt frygten. Jeg har f.eks. prøvet Monorailen i Legoland, som jeg havde frygtet efter den dårlige oplevelse, jeg havde for mange års siden. Men jeg kunne denne gang tage turen uden at være bange for at falde ned - og jeg kunne endda nyde udsigten med min søn.

Jeg synes i det hele taget tankefelt terapi har givet mig en generel større ro i mit liv, hvor jeg hviler mere i mig selv. Jeg bliver ikke så nemt overmandet af følelserne, hvis jeg står i en ukendt situation eller en konflikt, som tidligere godt kunne bringe mig ud på kanten følelsesmæssigt – i dag kan jeg se situationerne fra en lidt mere “objektiv” vinkel. I det hele taget føler jeg en større opmærksomhed på hvordan jeg har det i forskellige situationer i mit liv og føler, at jeg har taget mere kontrol over mit liv.

Så jeg er super glad for at være hos Jette til tankefelt terapi og har kun ros at sige om hendes professionelle tilgang og hendes dejlige personlighed.

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396