Type: Klient

Kategori: Angst

Kort beskrivelse: Jeg har lidt af flyskræk i mange år, og det har begrænset mig i forhold til at tage på ferier. Jeg vil rigtig gerne slippe for angsten, så jeg ikke skal tænke på det fremover.

Resultat: Marianne gik i gang med at ”vende mine batterier” imens hun spurte ind til mit problem. Hun spurgte om min angst var opstået den allerførste gang jeg prøvede at flyve eller om angsten kom på en flyvetur senere i mit liv. Jeg fortalte hende, at jeg oplevede angsten den allerførste gang jeg skulle med et fly. Så spurgte Marianne om hvornår jeg mærkede min angst, om det var før jeg steg på flyet, efter jeg var steget på flyet, når flyet lettede osv.

Jeg fortalte om min første flyvetur hvor min angst opstod. Jeg var 13 år og skulle med mit fodboldhold på tur. Det første syn der mødte mig, var et fly der havde en slags tape på den ene vinge. Det gjorde mig panikslagen. Jeg var så bange på hele turen, både frem og tilbage. Jeg havde ikke lyst til at flyve mere efter denne tur, men der var 1 tur mere som jeg ikke så godt kunne sige nej til. Jeg skulle til Kina med mit gymnasium. Denne tur var det rene helvede. Der var så meget turbulens og jeg fik panikangst med hjertebanken og svedige hænder og fik det bare så dårligt.

Marianne sagde, at jeg skulle tænke på at jeg sad i det fly der havde tape på vingen, og virkelig tænke på hvordan jeg havde det. Jeg var på 7 på skalaen.

Marianne bankede på mig og jeg skulle sige nogle sætninger. Nu lå jeg på 5 på skalaen og jeg følte et sug i maven.

Jeg fortalte, at jeg ikke kunne lide, at det ikke var mig der havde kontrollen når jeg fløj og af jeg følte afmagt. Så skulle jeg blive i tankerne og blev igen banket og sagde sætninger og lavede øjenbevægelser og nynnede og talte. Jeg syntes det var mærkeligt at nynne og tælle, så Marianne nynnede og talte sammen med mig. Nu lå jeg på 2 på skalaen og mit sug i maven var forsvundet.

Jeg blev igen banket og sagde sætninger osv. Nu kunne jeg lige pludselig ikke mærke noget mere. Jeg kunne ikke finde angsten. Jeg prøvede virkelig af finde den og Marianne prøvede mig også af, ved at sige nogle ting om at jeg sad i flyet og der skete noget forfærdeligt, men det hele var væk. Det var bare så mærkeligt!!!

Jeg blev virkelig afslappet og træt efter behandlingen, og jeg følte mig lettet!!! Nu tror jeg virkelig godt at jeg kan flyve næste gang jeg skal på ferie.

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396