Type: Klient

Kategori: Andet

Kort beskrivelse: Fra sårbarhed og vrede til indsigt og ro

Beskrivelse af problem: Mindreværd

Resultat: Jeg besøgte Lisbeth en dag hvor jeg havde haft en træls oplevelse på mit arbejde. En kunde havde skældt mig ud i telefonen, hun havde sagt at jeg ikke gjorde mit arbejde godt nok og at min forgænger var meget bedre end mig! AV! Det ramte mig lige midt i mellemgulvet og jeg kunne ikke undgå at blive vred og ked af det over hendes angreb og kunne slet ikke fokusere på det egentlige problem hun havde ringet om. Hun havde angrebet mit ego og mit indre barn. Sikke en hejre! Jeg havde reageret med irritation i stedet for at agere rationelt og glide af på damens angreb.
Inden jeg skulle besøge Lisbeth forsøgte jeg at glemme opkaldet og min vrede reaktion. Jeg forsøgte at tænke på noget andet. Jeg forsøgte at stoppe hændelsen ind på bagerste hylde, som en af de der oplevelser man skal lære af og blive bedre til at håndtere fremadrettet. Jeg vidste nu godt, at det nok ikke helt lod sig gøre og jeg blev endnu mere irriteret over at jeg var på vej mod Lisbeth, for så kunne jeg i hvert fald ikke flygte fra mine følelser og dagens hændelse.
Lisbeth skabte hurtigt en god atmosfære og en følelse af at det var ok at åbne op for hændelsen og det den havde vakt i mig. Hun spurgte ind til hvilken følelse opkaldet havde givet mig og om jeg kendte det fra tidligere i mit liv. Jeg huskede en episode fra min barndom, i dagplejen, hvor jeg blev beskyldt for at have gjort noget jeg ikke havde gjort. Jeg blev rigtig ked af det og vred. Lisbeth bankede mig let på forskellige punkter på hovedet og kroppen mens hun fik mig til at fokusere på mine følelser og oplevelsen i min barndom. Jeg græd, og mærkede tristheden, følelsen af at blive uskyldigt dømt, ubehaget i maven, mit ansigt der vrængede mundvigene nedad og min stemme der var fuld af foragt. Og så grinede jeg pludselig. Det hele lettede og barndomsoplevelsen mistede sin betydning. Opkaldet jeg havde fået på arbejdet ændrede også karakter. Det drejede sig ikke længere om mig, men om kundens egne frustrationer over noget helt andet. Jeg vidste udmærket at jeg var, og er, god til mit arbejde og det er mine medarbejdere også. Men det er også menneskeligt at fejle og det er OK, uanset om man er kunde eller ansat.
Jeg havde ikke noget ubehag ved opkaldet efterfølgende. SUD = 0.
Resultat:
Det er ikke usædvanligt at kunder ringer for at brokke sig. Jeg forstår nu, ikke kun mentalt, men også kropsligt, at det ofte drejer sig om misforståelser eller noget helt andet i kundens liv. Jeg er blevet meget bedre til at håndtere irriterede kunder og føler ikke det er personligt rettet mod mig. Det betyder at jeg kan behandle kunden bedre og ikke tager det med videre i min dag som jeg gjorde før.
Så jo, jeg lærte jo noget af det opkald, ikke fordi jeg stoppede det ind på bagerste hylde, men fordi Lisbeth skabte det her sikre rum at være i, hvor jeg bare kunne give slip. Tak for det.

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396