Type: Klient

Kategori: Fobier

Kort beskrivelse: Edderkoppefobi

Resultat: Jeg har tidligere været MEGET bange for edderkopper, men efter forskellige behandlinger som hypnose for mange år siden og forsøg på coaching ved coachingstuderende, havde jeg kun en mindre angst for edderkopper tilbage. Denne angst var dog stor nok til, at jeg havde meget svært ved at bevæge mig ind i min overfyldte, meget rodede garage og ”pulterkammer” i kælderen, og begge dele ville jeg meget gerne have ryddet op i. Desuden sov både jeg og børn i 24 grader varme soveværelser om sommeren, da jeg ikke turde lade vinduerne stå på klem om natten (vi bor i en bungalow, hvor vi sover i kælderen med vinduer i jordhøjde) af frygt for, at der ville kommer edderkopper ind. Jeg var ovre den der hysteriske angst, hvor jeg bare kunne skrige og skrige over en lykkeedderkop, der kom kravlende imod mig, men den resterende angst hæmmede mig i nogle – for mig – meget vigtige ting.

Jeg har tidligere været til foredrag med Lars Mygind om TFT og havde under stresssygemelding også kontakt til en psykolog med TFT uddannelse, så jeg kendte til metoden. Psykologen og jeg havde egentlig aftalt, at hun skulle behandle mig for min angst for edderkopper, men det endte med aldrig at blive til noget.

Da jeg ikke mener, at der er en enkelt episode, der har startet min angst for edderkopper, var der ikke et helt konkret traume at gribe fat i, men under første behandling fandt vi alligevel frem til et tema, som måske ligger til grund for angsten eller dele af den – nemlig magtesløshed. Efter første behandling viste der sig nogle flere aspekter, som ikke var dukket op i første omgang, så en ekstra behandling var nødvendig. Jeg fandt behandlingerne meget ”krævende” på den måde, at jeg personligt har meget svært ved at visualisere og har brug for tid, til at fange og fastholde billederne, og jeg bliver let revet væk fra billederne igen, så jeg var udmattet efter begge behandlinger – men på en god måde og med en god fornemmelse i hele min krop og mit sind.

Er jeg sluppet af med min angst – det er svært at svare på, men ja jeg tror det. Da angsten ikke var særlig stor ved behandlingens start, var der ingen mirakuløse ændringer at mærke. MEN mine børn og jeg sover nu med kældervinduerne på klem om natten, og direkte efter 2. behandling gik jeg ned i pulterkammeret og stak en finger i et spindelvæv uden at mærke noget særligt ubehag. Min største hæmsko er vist at tro på, at jeg for alvor kan slippe af med angsten. Jeg slap fuldstændig af med den ved hypnose for godt 15 år siden, men den kom stille og roligt tilbage, dog aldrig i samme volumen som tidligere. Jeg har været bange for edderkopper næsten så langt tilbage, som jeg husker, og det har været en del af mig i så mange år, og jo også givet mange fordele i form af omsorg og at nogen gjorde noget for mig ved at slå edderkopperne ihjel osv., så alt i alt drejer det sidste sig vist om, at få min hjerne til at tro på, at den rent faktisk er væk, og at jeg kan leve videre uden angsten. Og skulle der opstå ubehag ved jeg jo, at der kan være aspekter, som vi har overset i forløbet, som jeg måske oveni købet kan behandle selv, for det er jo endnu en fordel ved TFT, at man lærer at behandle sig selv.

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396