Type: Klient

Kategori: Eksamensangst

Kort beskrivelse: Eksamensangst

Resultat: En kort redegørelse af min oplevelse med tankefeltterapi.

Så længe jeg kan mindes, har eksamensangst altid været et stort problem for mig.
At skulle sidde under så ”unaturlige” forehold, som både skriftlige og mundtlige eksaminer er bygget op omkring, har jeg altid fundet enormt angstprovokerende og direkte ubehagelige. Eksaminer (primært de mundtlige), har altid forekommet mig kunstige og jeg har mest af alt, altid forbundet det med et ubehageligt forhør. Endnu værre er de forventninger, og det pres der hviler på én, og som altid er tæt forbundet med disse situationer – forventninger både fra ens nærmeste og studievenner, men ligeledes et kæmpe pres fra én selv.
Paradoksalt nok elsker jeg stadig at studere og tilegne mig ny viden. Men, med en Bacheloropgave i sigte og et mundtlig forsvar i vente forinden for 10 dage, var jeg godt klar over at noget måtte gøres – og det skulle gå stærkt. Da jeg hørte at min chef – Anja - manglede en at øve på frivilligt, meldte jeg mig straks, og takkede pænt ja til at prøve ”tankefelt” som en mulig løsning på mit problem.
Til min store overraskelse var det muligt at ”banke” mig ned til rodens problemer (banket i nul fra 8) – en rod der bestod af en masse negative tanker og en del usikkerhed. I fællesskab var vi i stand til at få sat ord på nogle af de problematikker som var forbundet med eksamensangsten. Overraskende var det også, at de ”dæmoner” jeg længe har fortrængt, igen dukkede op, og skuffer der altid plejede at være lukket blev atter åbnet. Men grundet Anjas rolige stemme og nogle bestemte teknikker, var dette ikke en ubehagelig følelse – tværtimod. I stedet for at fortrænge og fornægte, lærte jeg at tage disse såkaldte dæmoner i hånden og forlig mig med dem.
En uvurderlig hjælp for mig var en slags mantra, hvorved bestemte sætninger skulle gentages med forskellige ord. En eksemplificering af dette kunne lyde således – ”Selvom jeg føler at jeg er usikker, så elsker jeg og accepterer mig selv”. Denne relative simple teknik har sidenhen fået en stor betydning for mig og bliver flittigt anvendt i forskellige pressede situationer.
Når det kommer til mit mundtlige forsvar var jeg stadig ret nervøs – men ulig andre lignende eksamenssituationer, formåede jeg at bevare en større indre ro. Det var ikke en ud-af-kroppen-oplevelse eller en følelse af, at min krop er ved falde fra hindanden. Dette blev der sågar kommenteret på af andre, der kender mig, og ved hvor nervøs jeg normalt har været ved eksaminer.
Ideelt set har jeg nok godt af mere end de 2 behandlinger vi nåede. Summa summarum er jeg meget positivt overrasket over denne form for terapi – en terapi jeg har anbefalet til familie og venner.

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396