Type: Terapeut

Kategori: Andet

Kort beskrivelse: Andet - Soleksem

Beskrivelse af problem: Hovedproblem: klienten har lys hud og kan ikke opholde sig i direkte sol i mere end 20 min., uden at blive rød og få soleksem på de dele af kroppen, som er ubeskyttet.

Behandling: Behandlingen foregår udendørs i direkte sol.
Klienten har ubehag over at være i direkte sol lige nu og tænker at nu kommer soleksemen snart. SUD = 4.
”Selvom jeg sidder i solen lige nu, så elsker og accepterer jeg mig selv” efterfulgt af sandwich-sekvens.
Det frosne øjeblik: står i haven som barn og får at vide, at far og mor skal skilles – soleksem dén dag og lige siden.
Klienten tænker på denne situation og ubehaget stiger. SUD = 10.
Kroppen: svidende, brændende fornemmelse i kroppen.
Behandling: sandwichsekvens, traumesekvens og 9-punktsbehandling, mens klienten tænker på ”selvom far og mor skal skilles”, og på ubehaget i kroppen.
Ubehaget falder til SUD = 2: Gulv Til Loft og herefter gentagelse af sandwichsekvens til SUD = 0 og klienten er rolig, fredfyldt og lettet.
Ubehaget over at sidde i solen er ligeledes SUD = 0.
Afslutningsvis gentages sætningen ”far og mor skal skilles” og klientens ubehag stiger øjeblikkeligt til 10. Dette afspændes med sandwichsekvens og ved at tænke på klientens livret. SUD = 0.
Herefter snakker behandler og klient om at selve traumet omkring forældres skilsmisse ikke er forløst, men at behandlingen godt kan have en effekt på soleksemen alligevel.
Kommentar: behandlingen er foregået i direkte sollys, uden solcreme, utildækket og har varet ca. en time. Der er ingen soleksem, eller begyndende knopper, hvilket i sig selv er usædvanligt.

Resultat:
Tilbagemelding 3 måneder senere, i slutningen af august: klienten er netop hjemvendt fra 14-dages campingtur og klienten må ”indrømme” at behandlingen har hjulpet, da der ikke opstod soleksem på hele turen på trods af stærk sol, megen udendørs ophold og ingen indsmøring med faktor 50. Super glad. SUD = 0.

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396