Type: Klient

Kategori: Præstationsangst

Kort beskrivelse: Præstationsangst

Beskrivelse af problem: Nervøs inden afsluttende eksamen i fysioterapi

Behandling: Jeg modtog TFT dagen før jeg skulle til eksamen.
Normalt plejer jeg at blive lidt nervøs i forbindelse med eksamen. Jeg får gradvist flere og flere sommerfugle i maven, jo nærmere eksamenstidspunktet kommer og jeg sover dårligt om natten, hvor jeg ikke får sovet særlig tungt og kan vågne flere gange.
Til eksamen er jeg nervøs for, at jeg ikke forstår de spørgsmål jeg bliver stillet, og at jeg ikke får formuleret det jeg vil sige ordentligt. Ofte holder jeg ting tilbage, fordi jeg er bange for, at det måske er forkert det jeg vil sige. Dette medfører, at lærer og censor ofte føler, at de skal trække tingene ud af mig.
Ved TFT fokuserede vi på det, jeg var allermest nervøs for, nemlig at holde ting tilbage, fordi jeg er bange for at sige noget forkert. Jeg skulle genkalde mig den nervøse fornemmelse jeg får i maven.
Under seancen blev den nervøse fornemmelse mindre og mindre og jeg fik sagt til mig selv, at det er OK at sige noget der ikke er helt rigtigt, for der er ingen der er perfekt og det er i orden at fejle. Vi snakkede om, at det er vigtigt at lade spørgsmålene komme til en og lige lade dem bundfalde sig, og først svare når man er klar. Det er OK at sige, at man lige skal have spørgsmålet ind.
I løbet af aftenen lavede jeg traumesekvensen et par gange. Jeg følte mig ikke ubehageligt nervøs før jeg gik i seng, men havde mere en spændt fornemmelse i maven i fht. eksamen dagen efter. Jeg fik mig en god nats søvn.
Jeg skulle først op til eksamen om eftermiddagen og jeg fik lavet traumesekevensen et par gange i løbet af dagen. Det lettede på min stigende nervøsitet, og jeg følte mig klar og opsat til eksamen.
Til eksamen gik det rigtig godt. Jeg tog mig tid til at lytte til spørgsmålene og få dem ind og vende, inden jeg svarede. Jeg følte en god ro og selvsikkerhed og var ikke nervøs for at holde noget tilbage, fordi det måske var forkert. Jeg fik efterfølgende feedback på, at jeg kunne mit stof og var sikker i mine svar.
Jeg klarede eksamen med et flot 10-tal.

Resultat: N/A

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396