Type: Klient

Kategori: Rygeafvænning

Kort beskrivelse: Rygeafvænning

Beskrivelse af problem: Rygestop, alternativt nedskæring i cigaretforbrug

Behandling:
Rygestop, alternativt nedskæring i cigaretforbrug

Jeg vil gerne holde op med at ryge, men det gør ikke noget, hvis det ikke lykkes alligevel. Jeg har det nok sådan, at hvis der en ’dødsdom’ over mit hoved, så kan jeg godt tage mig sammen til at gøre noget ved det – tror jeg nok – men indtil da jamen så vil det da bare være dejligt at kunne stoppe eller skære ned på mine 20-40 daglige smøger. Jeg vil godt give TFT en chance her, men jeg er noget skeptisk.

Birthe gennemgår hvordan jeg skal vende poler hver dag i 4 uger. Hun prøver også at finde alle mine undskyldninger for at ryge og skriver dem ned. Herefter går hun i gang med at banke mig forskellige steder samtidig med at jeg skal sige bekræftelser efter hende. Mine undskyldninger tages efter hinanden. Den ene virker meget stærkt på mig, det skaber nemlig fællesskab, føler jeg, når jeg ryger. Så den tager Birthe ekstra godt fat på. Bagefter har jeg det som, om Birthe har banket på begge sider af hovedet. Det gjorde hun ikke. Jeg har også haft kæbesmerter pga. kæbehulebetændelse – det talte vi ikke om forinden. Men de smerter forsvandt helt under ’bankeriet’.

Nu vil jeg forsøge at banke på de punkter, som jeg har fået vist af Birthe, under øjnene, under armen og på kravebenet, de ni punkter og så gentage så mange gange om dagen, som jeg orker. Og gerne hver gang jeg har lyst til en smøg. Jeg har fået en brochure med, som viser de steder, hvor jeg skal banke. Jeg synes, Birthe har forklaret fint, hvad TFT går ud på, og jeg føler, at jeg vil være i stand til at banke på de punkter på mig selv derhjemme. Jeg har også fået mine bekræftelser med, som jeg skal øve mig på.

Det føltes godt og let at sige bekræftelser. Det var også tydeligt at mærke, når der var en forskel. Jeg er glad for, at mine smerter i kæben forsvandt. Det var en god tillægsgevinst.

Resultat: N/A

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396