Type: Klient

Kategori: Fobier

Kort beskrivelse: Fobier

Beskrivelse af problem: Nålefobi

Behandling: Så længe jeg kan huske, har jeg haft skræk for nåle. Da Connie søgte prøvekaniner til tankefeltterapi, meldte jeg mig. Jeg havde aldrig tidligere hørt om denne terapiform, men skade kunne den vel ikke, så hvorfor ikke prøve.

Første gang i tankefeltterapien ligger der akupunktørnåle fremme. Jeg bliver spurgt til mit ubehag med og omkring nåle, alt imens jeg bliver banket forskellige steder. Mit ubehag falder, og jeg sidder med nålene i hænderne. Jeg får lært, hvordan jeg kan banke mig selv og ”vende batterier”.

Til næste session har jeg tænkt over alle de elementer, der gør mig bange for nåle. F.eks. det at nålen går gennem min hud, at der kan sprøjtes væske ind, forskellen på små og store nåle m.v. Ubehaget er stort, men mens jeg fortæller om disse angstscenarier om nåle, bliver jeg banket.

Jeg banker herefter mig selv mere. I 4. session forsvinder min angst for nåle, både de store og små. Det er pludselig ikke muligt for mig at mærke noget ubehag, og det der i stedet dukker op er min tandlægeskræk. Nu er det den, der er vigtigst.

Jeg tør herefter gå til akupunktør, eller en bedøvelse hos tandlægen, og for første gang har jeg gennemført at se på en narkoman (på tv) der stikker sig selv med en nål, jeg har altid tidligere været nødt til at kikke bort.

Det er svært at forstå, at efter lidt banken og snakken om nåle, er angsten væk efter så mange år. Hvorfor har jeg ikke gjort det her for længe siden .

Hilsen
G

Resultat: N/A

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396