Type: Terapeut

Kategori: Andet

Kort beskrivelse: Andet - Nervøsitet

Beskrivelse af problem: B. har altid haft dårlig samvittighed, når hun skal ringe til sit arbejde for at melde sig syg. Hun får kvalme og ondt i maven. Hun har haft det sådan, så længe hun kan huske.

Behandling: Jeg brugte i starten af behandlingen noget tid på at få B. til at fokusere på en situation for nylig, hvor hun havde det dårligt og skulle melde sig syg. Jeg bankede samtidigt B. på håndkanten. Hun fik ret hurtigt fat i en situation og kunne straks mærke det i maven. Derefter spurgte jeg hende, hvor stort et ubehag hun kunne mærke, når hun tænkte på situationen? Det lå på 9 på en skala fra 0 – 10.
Jeg anvendte først traumesekvensen, da den er anvendelig i mange sammenhænge, samtidig med at jeg fortsat fik B. til at fokusere på situationen, og specielt der, hvor hun lige skulle til at ringe for at melde sig syg. Jeg fik hende desuden til at fokusere på hendes dårlige samvittighed i denne situation, og det ubehag, der var forbundet med den. Efter nogle minutter var ubehaget faldet til 7.
Jeg spurgte hende derefter: ”Hvad er det værste, der kan ske”? Det er, at hun er bange og nervøs for, at chefen bliver vred og sur, når hun ringer for at melde sig syg”, sagde hun. Jeg fik hende nu til at sige: ”Selv om jeg er bange og nervøs for at ringe og melde mig syg, accepterer jeg mig selv helt og fuldt ud”, mens jeg bankede på håndkanten og masserede det ømme punkt. Herefter spurgte jeg hende, hvordan hun nu havde det. Ubehaget var nu nede på 5.
Jeg bankede videre og pludselig kom sætningen op i hende: ” Jeg har ikke lov til at være syg”. Jeg fik hende derfor til at gentage det en del gange. Derefter fik jeg hende til at sige: ”Jeg har lov til at være syg”. I starten var det med en meget svag stemme. Jeg bad hende derfor om at lægge mere kraft i stemmen – provokerede hende lidt. Dette gjorde, at ubehaget faldt til 2.

Resultat: Vi sluttede med GTL øjenrulninger, hvorefter ubehaget var på 0.
Efter behandlingen mærkede B. ikke nogen dårlig samvittighed, når hun tænkte på at melde sig syg fremover. De sidste par dage havde hun faktisk været lidt småsyg, fortalte hun. Og hun tog nu den beslutning, at hun ville melde sig syg i morgen, dvs. i weekenden, hvor hun havde vagt – uden at hun kunne mærke den dårlige samvittighed, når hun tænkte på beslutningen.
B. fik til sidst et glas vand og jeg viste hende punkterne, som hun kunne banke på, hvis hun igen skulle blive bange og nervøs for at melde sig syg. Næste gang vi skulle ses, kunne vi så teste resultatet af behandlingen, som varede ca. 25 minutter.
Test af resultatet: Næste gang vi sås, fortalte hun, at hun meldte sig syg, som hun havde besluttet – og uden dårlig samvittighed.

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396