Type: Terapeut

Kategori: Fobier

Kort beskrivelse: Fobier

Beskrivelse af problem: Hanne er sidst i 30-erne. Hun har hft edderkopfobi siden hun var barn. Hver gang hun har set en edderkop i den anden ende af stuen har hun trukket benene op under sig og kaldt på sin mand for at få dn fjernet. Hun har heller ikke kunnet hente brænde klippe hæk o lign.Har nu selv en datter på snart 3 år, som hun vil undgå at overføre sin fobi m h t edderkopper til.

Behandling: Jeg startede med at fortælle om og guide hende gennem banketeknikken. Hun blev ligeledes guidet igennem kravebensvejrtrækningen og at vende batterier. Til at begynde med havde Hanne svært ved at holde benene på gulvet bare hun hørte ordet edderkop - hun hyperventilerede - var anspændt i hele kroppen - havde angst på 9. Efter forgæves at have prøvet at få hendes angst ned, gik jeg en anden vej. Hun skulle forestille sig en edderkop på mit gulv og så bestemme afstanden til den, hvor hun stadig kunne holde begge fødder i gulvet. Hun endte på 2 m - edderkoppen var max en krone i diameter - den var med lange ben og uden behåring. Efterhånden kunne hun få den helt hen til sine fødder, som stadig var i gulvet og trods det at hendes angst stadig var på 9 lukkede jeg for beh. Det skal lige indskydes at jeg havde gentagne gange søgt at vende hendes batterier inkl pkt for flovhed. Undervejs havde hun fortalt at hende fobi havde hun ovetaget af sin mor i sin tidl barndom. Hun kunne / ville ikke huske de nærmere omstændigheder. Hannne fik endnu en beh, som forløb på samme måde bortset fra at denne edderkop havde hår på kroppen.

Resultat: Hanne oplyste forleden dag nærmest som en sidebemærkning at hun forresten hentede brænde ind og at små edderkopper uhindret kan løbe over hendes hænder og at hun selv fjerner de større edderkopper med sin støvsuger uden angst.

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396