Type: Terapeut

Kategori: Andet

Kort beskrivelse: Andet - Manglende energi

Beskrivelse af problem: Klienten er en kvinde, der lider af depression og har spist lykkepiller gennem et stykke tid. Men hun synes ikke de virker godt nok, for hun er stadig træt og tung i kroppen, hun får migræne og har muskelspændinger. Hun synes ikke hun har energi til andet end lige at klare sit arbejde.

Behandling: Behandlingen forløb over ca. 1½ måned, med fem sessioner.

Ved første session talte vi bl.a. om klientens forhold til sin mor. Hun ville gerne have et bedre forhold til moderen, men hun orkede ikke at gøre noget ved det. Jeg startede med at "vende batterierne", og så bankede jeg på det ømme punkt, mens klienten sagde følgende bekræftelse tre gange: Selvom jeg ikke orker at gøre noget for at forbedre mit forhold til min mor, så elsker og accepterer jeg mig selv. Jeg bankede sandwich-sekvensen et par gange, og SUD faldt fra 5 til 1.

Ved anden session fortalte klienten, at hun i mellemtiden havde oplevet, at hun havde haft lyst til at spille musik, og det tog hun som udtryk for, at hun havde fået lidt mere energi. Men hun havde også haft en dårlig oplevelse og mærkede tydeligt muskelspændingerne. Jeg bankede et par runder med sandwich-sekvensen (ekstra meget på Gamut-punktet) på følgende bekræftelse: Selvom jeg har muskelspændinger, så elsker og accepterer jeg mig selv. SUD faldt fra 6 til 1.

Ved tredje session fortalte klienten, at hun havde besøgt sin mor, og at hun havde oplevet det mere hyggeligt og afslappet end ellers. Hun havde også været på kursus i flere dage, og det havde været en succes-oplevelse, da hun ikke fik migræne (som hun ellers ofte fik). Vi bankede en runde på angsten for at få migræne.

Ved fjerde session fortalte klienten, at hun ikke havde haft migræne siden sidst. . Vi arbejdede med magtesløsheden i forhold til et familiemedlem, der var blevet alvorligt syg. Jeg bankede nogle runder på følgende bekræftelse: Selvom jeg er bekymret og føler mig magtesløs, så elsker og accepterer jeg mig selv. SUD faldt fra 5 til 2.

Ved sidste session havde klienten købt en bog og var kommet i gang med at læse den. Hun syntes det var dejligt at bruge sine intellektuelle evner, og betragtede det som et tegn på overskud. Men pga. det syge familiemedlem havde hun stadig en træthedfølelse, som vi bankede ned fra en SUD på 6 til 2.

Klienten bankede på sig selv mellem behandlingerne.

Resultat: Klienten oplevede at få et godt besøg hos sin mor, at få lyst til at spille musik og at være intellektuelt engageret på et kursus og i at læse en bog. Gennem forløbet fik hun mere mod på at kigge fremad i livet og overveje at ændre på f.eks. sin boligsituation, og måske gå i gang med en "alternativ" uddannelse. Alt i alt var behandlingsforløbet dog en del præget af, at der opstod et alvorligt sygdomstilfælde i hendes familie. Men måske var det netop fordi klienten fik TFT, at hun trods alt klarede det så godt?

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396