Type: Terapeut

Kategori: Præstationsangst

Kort beskrivelse: Præstationsangst

Beskrivelse af problem: Klienten er en kvinde, der lider af præstationsangst. Det er især i situationer, hvor hun skal fortælle om sig selv, typisk ved "runder" i større forsamlinger. Der oplever hun, at hun bliver fysisk blokeret, går i stå eller kun kan tale usammenhængende. Hun er den "pæne pige", som engang har været fuld af temperament.

Behandling: Behandlingen forløb over godt en måned, med fire sessioner.

Ved første session indkredser vi den dårlige følelse, der opstår, når klienten skal tale i forsamlinger. Jeg starter med at "vende batterierne", og så banker jeg på det ømme pinkt, mens klienten siger følgende bekræftelse tre gange: Selvom jeg føler mig dum og føler, at jeg ikke hører til her, så elsker og accepterer jeg mig selv. Jeg banker på toppen af hovedet (meridiankrydset) og sandwich-sekvensen, mens jeg gentager nogle af klientens ord for den ubehagelige følelse. Vi tager tre "runder", hvor hendes SUD starter på 6 og ender på 1.

Ved anden session arbejder vi med en traumatisk oplevelse klienten har haft til et møde, hvor hun følte sig kraftigt kritiseret, uden at det var berettiget. Bekræftigelsen vi banker på her er: Selvom jeg blev siddende og fandt mig i det, så elsker og accepterer jeg mif selv.

Ved tredje session har vi fokus på en følelse af vrede over at blive afvist under et møde, hvor klienten kom til at sige noget, selvom hun ikke havde fået ordet.

Sidste session bruger vi til at kigge nærmere på "den bortgemte teenager". Klienten var som ung mere temperamentsfuld, nysgerrig og livsglad, og det er hun ked af, at hun har gemt af vejen. Jeg banker sandwich-sekvensen m.m. på følgende overbevisning: Selvom jeg er ked af, at jeg har gemt min livsglade teenager-del væk, så elsker og accepterer jeg mig selv. SUD falder fra 7 til 1.

Mellem behandlingerne har klienten banket flittigt på sig selv.

Resultat: Klienten føler klart, at TFT virker på hendes problem. Hun banker som regel inden et møde, og det giver hende en god ro. Vi har aftalt, at klienten må vende tilbage, hvis hun vil have "teenager-delen" mere frem i lyset. Selvom det også er forbundet med en vis angst, da der nok har været angst med i billedet, hver gang der blev gemt noget væk.

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396