Type: Terapeut

Kategori: Angst

Kort beskrivelse: Angst

Beskrivelse af problem: Kvinde der efter en oplevelse i barndommen, bilver bange for at køre i bil. Og som hæmmer hende i mange år. Da hun som voksen får et meget alvorligt angstanfald bliver nød til at gøre noget for at slippe problemet.

Behandling: M. har efteråret 04 fået tft for et andet problem, men da hun har en lille rest af noget gl. angst som hun gerne vil have væk, har hun indvilget i at være testperson.
M. har tjek på hjemmearbejdet så vi kunne hurtigt indkredse problemet.
M. fik for nogle år tilbage et angstanfald i bilen. (som passager) det var meget
voldsomt og har sat sig i kroppen på M. Hun har nu arbejdet med problemet i mange år men, der sidder
lidt `angst for angsten`.
Ms. mål er at kunne få følelsen af frihed til at rejse igen.
Da vi begynder at gå ind i problemet ´angst´ kan M. hurtigt mærke den stærke følelse af angst og de fysiske reaktioner og SUD er 10. Derefter går jeg traumealgoritmerne igennem og OP, derefter 9 gamut, så begynder der at ske forskellige ting. M. er pludselig tilbage som barn og mærker en episode der udløste både
forladthed- svigt- prisgivethed- afhængighed. Medens jeg banker traumealgoritme og bruger spørgetekninkken bliver de forskellige følelser lagt under 1: lavt selvværd , som udspringer af M.s mor som var meget humørsyg. Det gjorde at M. ikke vidste om hun kunne være sikker på hendes støtte og hjælp hvis hun skulle bruge den.
M. føler så efter om de forskellige følelser har ændret sig og SUD er nu nede på 7. Derefter bliver det klare for M. at hun i hendes opvækst har været nød til at danner sig et panser så andre kan se hvor ´stærk´ hun er.
Så det er kun M. der ved, hvor meget andres meninger har kunne præge og formet hendes personlighed som til sidst endte med et angstanfald. Det var med til at starte en selvudvikling som ikke ender her.
M. går så igen ind i kroppen og mærker efter om angstanfaldet er blevet nemmere at takle og vi får en SUD på 3-5. Vi slutter af med GTL og en bekræftelse som er: selv om jeg en gang imellem er bange for at køre hjemmefra, så elsker og accepterer jeg mig selv. Da SUD er ned på 3-5 aftaler vi 1 gang mere, så vi kan få det helt væk.
M. kommer 1 uge efter og havde været meget flittig med at banke sig selv.
Så i løbet af ugen fik hun bearbejdet angsten hver gang den dukkede op. Den var flere gange op på 10 men hun fik hver gang banket sig selv, på OP og traumealgoritmerne og sagt bekræftelser til sig selv. Hver gang det havde været oppe og vende var SUD mindre. Så da M. kom til mig var SUD på ubehaget ´angst´ 0. Hun havde været en tur med sin søn i hans bil, og ubehaget kom flere gange og hvor hun fik det vendt til at det blev en rigtig god tur.
Den sidste gang gik vi så ind på angsten for angsten som en støttende hånd.
Meget tydelig kunne M. mærke ´hånden´ ligge på hendes hals. Den angst gik M. så ind og fokuserede på medens jeg bankede traumesekvenserne - 9 gamut og OP. SUD var hurtig 10 og i løbet af bare 7 min. var den 10-8/9-7/8-5-0.
Derefter havde den en knapstørrelse og sad på hendes skulder og føltes OK.
Der sluttede vi af med GTL. Derefter dukkede en følelse af accept af sig selv op.
Hun så et billede af sig selv som stor pige der altid fik kritik og at hun ikke duede, derefter med forskellige bekræftelser kom SUD ned på 0. Og 10 på accept af sig selv. Så det var en glad og lettet M. der tog herfra.

Resultat: Klienten er i dag helt af med sin angst.
Bruger tft i sin dagligdag og på sine pårørende.

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396