Type: Klient

Kategori: Fobier

Kort beskrivelse: Fobier

Beskrivelse af problem: Tandlægeskræk

Behandling: Lige som så mange andre har jeg lidt af tandlægeskræk siden folkeskolen. Det er noget, der har udviklet sig og er vokset således, at til sidst var det næsten umuligt at gå til tandlægen. I dagene op til tandlægebesøget kunne jeg ikke sove, jeg tænkte dårligt nok på andet, ja, det fyldte simpelthen hele min tilværelse – indtil det var overstået. Men samtidig har jeg haft en ubøjelig vilje til at få mine tænder plejet og behandlet. Det har været vanskeligt. Jeg har prøvet alt muligt for at komme af med min tandlægeskræk, men desværre, alting har været forgæves. Jeg skal skynde mig at tilføje, at jeg har verdens sødeste tandlæge, der har været utroligt forstående og tålmodig.

Sommeren 2004 ringede min tandlæge til mig og spurgte, om jeg var interesseret i at prøve TFT for min tandlægeskræk, og da jeg nu havde prøvet så meget andet, kunne jeg lige så godt prøve det også. Min tandlægeskræk kunne i hvert fald ikke blive værre. Han opgav et navn og et telefonnummer og bad mig kontakte Hans J., som var midt i sin uddannelse som TFT-terapeut.

Da tiden nærmede sig, hvor jeg skulle til tandlæge, kontaktede jeg Hans J., og vi gik i gang med behandligen. Min tandlægeskræk var så voldsom, at SUD-skalaen var alt for begrænset til min angst, og da jeg blev spurgt, hvor angst jeg var, var jeg ikke i tvivl: 10.

Hans J. begyndte med samtale samtidig med, at han bankede forskellige steder: I ansigtet, under kravebenet, under armen og på hænderne, mens han spurgte om alt muligt. Vi gik tilbage i tid til oplevelser, som jeg havde glemt, vi fremkaldte ubehagelige scener fra fortiden, jeg forestillede mig episoder i forbindelse med tandlægebesøg fra nutiden så levende, at jeg sveden sprang frem, samtidig med at jeg blev behandlet.

I alt fik jeg 4 behandlinger, inden jeg skulle til tandlægen. Nogle gange kunne jeg godt mærke, at behandlingen hjalp, andre gange skete der ikke så meget, men fælles for alle behandlingerne var, at det var en behagelig og afslappende terapiform.

Jeg var selvfølgelig meget spændt på, hvordan det ville gå. Det var Hans J. også, for han spurgte, om han måtte få lov til gå med til tandlægen, og det fik han lov til.

Det var en usædvanlig fornemmelse at sætte sig den tandlægestol, hvor jeg havde haft så mange nervepirrende og ubehagelige oplevelser – nu var det næsten som at sætte sig i en almindelig stol. Jeg var selvfølgelig meget spændt, men denne gang var det en helt anden oplevelse.

Jeg har været hos tandlægen et par gange, siden jeg blev behandlet med TFT. Jeg sover godt inden tandlægebesøget, jeg er i stand til at klare mine daglige opgaver uden problemer, så jeg har det kort sagt som normale mennesker. Det er en utrolig oplevelse. Det eneste, jeg frygter nu, er tandlægeregningen – men det er sikkert også normalt.

Resultat: N/A

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396