Type: Klient

Kategori: Fobier

Kort beskrivelse: Fobier

Beskrivelse af problem: Frø-fobi og gamle traumer.

Behandling: Jeg har i mange år lidt af frø-fobi. Det er så slemt, at når de, som regel uden varsel, kommer springende ud af græsset, så føles det som om hjertet næsten går i stå, jeg sveder og ryster og kan også give mig til at skrige.Under TFT arbejdet med Henrik Dilling arbejdede vi så med denne frø-fobi. Da vi startede var angsten helt i oppe. Hvad var det jeg i virkeligheden var bange for? Det viste sig at være det ukontrollerede ved frøen, det at jeg aldrig vidste hvad vej den ville springe og hvornår den sprang hen imod mig. Men det, det i virkeligheden handlede om, var at jeg aldrig, helt tilbage fra min barndom, måtte være ukontrolleret. Det var min søster der måtte være ukontrolleret, hun sparkede og skreg, hvis tingene ikke passede hende.
Men som min mor sagde "de kunne jo ikke have to af hendes slags", så jeg skulle ikke prøve at opføre mig som hende. Jeg måtte ikke skrige eller opføre mig ukontolleret og "pinlig". Dette har gentaget sig, også hele mit voksne liv, med hensyn til ikke at måtte opføre mig ukontrolleret og pinligt med mine partnere, forældre og egne børn. Men nu var bægeret ligesom fyldt. Jeg fik en skrigepude og i denne skrigepude fik jeg lov at skrige al min pinlighed (angst for at skrige) ud. Frøen, som jeg navngav Cecilie, sad symbolsk i rummet, Henrik syntes ikke det var pinligt. Det var meget forløsende og frøen Cecilie fik langsomt lov at nærme sig mig og til sidst tog jeg den symbolsk op i hånden. Derefter sendte jeg den tilbage i haven i Vejby, "hvor den bange fortalte om den væmmelige oplevelse den havde haft med et menneske, den havde været meget bange". Min angst var nu næsten helt væk. Det var en meget sorg- og smertefuld oplevelse, men der indfandt sig også en stor lettelse.
Det er en fantastisk måde at arbejde med disse dybe traumer på og næsten med det samme mærke en lettelse eller ændring. Jeg har gået med nogle af disse ting i mange år og senere i diverse former for terapi i mange år, uden at få så markant en ændring som med TFT.
Med venlig hilsen Birthe

Resultat: N/A

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396