Type: Klient

Kategori: Angst

Kort beskrivelse: Angst

Beskrivelse af problem: Jeg var chockeret efter at ha' hjulpet ved et trafikuheld

Behandling: Akuthjælp

Fredag d. 21/4 ydede jeg førstehjælp ved en trafikulykke, der var sket på Ishøj Stationsvej sekunder efter at min mand og jeg var kørt ud på vejen.
Efter at min mand havde vægret sig ved at køre hen til ulykkestedet og siden at yde førstehjælp, fordi han ikke mente at kunne huske hvad man skal gøre, tog jeg mig af den tilskadekomne, der var slynget ud af en af bilerne. På trods af et ben handicap med ødelagte knæ til følge, knælede jeg ned ved den unge kvinde, beroligede hende og trøstede hende til en ambulance dukkede op ca. 10 min. senere. Jeg var helt rolig!! Undervejs fik jeg dog assistance af en Falckredder der tilfældigt kom forbi.
Da min mand og jeg bagefter forlod stedet kom jeg til at fryse meget, rystede af kulde og spændte i hele kroppe og var meget rystet. Da vi holdt stille for at tanke op, begyndte jeg pludselig at græde ubehersket, mens alle mine muskler rystede og jeg kunne slet ikke holde op igen.
Ulykker jeg selv havde været impliceret i og været vidne til både på første og anden hånd passerede revy i min hjerne. Denne tilstand kunne jeg ikke selv komme ud af igen og jeg kunne mærke jeg havde brug for hjælp.
Heldigvis har jeg en god veninde, Nanet Nielsen, Greve Landsby der lige havde taget de første 2 TFT kurser og jeg fik lov at komme og få hjælp hos hende midt om natten. Hos hende fortalte jeg hulkende og hikstende, hvad jeg lige havde oplevet, og hvilke tanker og følelser det havde resulteret i. Alt var kaos indeni, og p.g.a. min mands nølende optræden trådte gamle mekanismer i kraft. Jeg blev vildt angst for generelt ikke at kunne få hjælp, hvis jeg havde brug for det. Det skal siges, at jeg har en forhistorie, der i høj grad underbyger denne følelse, men….. i løbet af 30 – 50 min. Med TFT behandling var jeg helt rolig og veltilpas igen uden noget som helst ubehag eller nogen som helst spænding i kroppen !!!
Oplevelsen af at være så meget ” ude i tovene ” har jeg prøvet før, men jeg har aldrig før prøvet at komme ud af det igen så hurtigt og udramatisk. Det har som regel taget flere dage med store følelsesmæssige udsving og længere perioder med tilbagevendende muskelspændinger.
Som uventet bi effekt skal det nævnes, at min mand . ved at overvære behandlingen, forstod hvad der foregik i mig og derfor kunne støtte op om mig i stedet for at gå i forsvarsposition med skænderier til følge.

Kirsten

Resultat: N/A

 
Category

2022 © Copyright | IFPF ApS | Ålborgvej 12, 4793 Bogø By | Tlf + 45 70 278 288 | kontor@mygind.dk | CVR/SE nr. 42220396