02
december
2022
10:00 — 17:00
2.500DKK
Mygind Institute – Hellerup
Hellerupvej 10, gennem porten mellem nr 6 og 8

Hellerup, 2900 Danmark
Else Iseling
Indlæser Begivenheder

Ved Else Iseling

Sex er sundt for hele kroppen, og dermed for alle vores celler, og har stor betydning for vores trivsel, sundhed og velbefindende.
Det er dog stadig et emne der er forbundet med skyld, skam, fordomme og ubehag hos rigtig mange.

I det psykoterapeutiske rum, vil der ofte kunne opstå fysisk følt ubehag, enten hos klienten eller hos terapeuten, når emnet seksualitet berøres.
Den sidste store undersøgelse om seksualitet i Dk viser at ca. 80 % af befolkningen mener et velfungerende sexliv er vigtigt, men kun ca. halvdelen af dem oplever det.
Da samtalen om seksualitet, overgreb, skyld og skam kan være en udfordring for mange at indlede, kan det skyldes, at et betydeligt antal har generationstraumer med i bagagen, og derfor vil undgå at tage emnet op. Dertil kommer, at mange først bliver bevidste om, at de har et traume, når emnet bringes frem i lyset, og kroppen husker det.

Det er derfor terapeuten, der skal åbne muligheden for at tale om seksualiteten.

Min erfaring fra 5 år i Sexologisk Ambulatorium på Sønderborg Sygehus, som modtog klienter fra hele Region Syddanmark, og fra undervisning af sundhedspersonale og omsorgspersonale viser at emnet ikke tages op i tilstrækkeligt omfang. Dette sammenholdt med klienter, jeg har haft i terapeutiske forløb i min egen klinik, som enten kom med stress, depression, spiseforstyrrelser eller andet hos mig, aldrig var blevet spurgt ind til evt. overgreb, ubehag eller blokeringer seksuelt. Nå de så endelig lukker op for posen, efter måske 20 år med ubehag og endelig får hjælp. Siger de, efter at have sundet sig lidt:”Tak fordi du spurgte, dét er der aldrig nogen der har spurgt om før”.

Undersøgelser viser, at hvis den professionelle ikke spørger, så mener klienterne ikke, at emnet er vigtigt nok, eller de har ikke modet til selv at bringe emnet på bane. Men det er et meget vigtigt emne at åbne, hvis de ikke selv gør det.

Derfor vil der være to ben i de tre dage sexologikurset varer. Ét ben vil være i teorien, og ét ben vil være i terapeutens tilgang til emnet.
Der vil indgå øvelser, hvor allerede kendte terapeutiske teknikker kan anvendes, og så vil der blive anvendt sanseteknikker og kommunikationsredskaber.

For :
Hvad er sex?
Hvordan har du det med at tage emnet op?

 

Dato: 2.-4. december 2022

Tid: kl. 10-17 første dag og anden dag og 9-16 sidste dag

Underviser: Else Iseling

Adresse: Mygind Institute, Hellerupvej 10, Baghuset 2. sal, 2900 Hellerup – 5 min. fra Hellerup St.

Gå gennem porten mellem nr 6 og nr 8 og når du kommer ind i gården, så drejer du til venstre og går ned forenden – her ligger et gult pakhus i 2 etager og det er her vi holder til på 2. sal. Der er møbeludstilling i stuen og på 1. sal. Vær opmærksom på at der ikke er parkering i gården men på de nærliggende vej.

Udendørssko stilles ved indgangen – medbring derfor evt. sokker eller sutsko.

Frokost medbringes eller kan købes i nærområdet.

Pris: Pris kr. 2.500,- inklusiv kaffe/te og vand

Tilmelding: kontor@mygind.dk eller tlf 70 278 288